Itsensä johtaminen/valjasta mielesi

Päivästä toiseen jatkuva alakulo ja mielen matalapaine saattaa sairastuttaa jopa elinikäiseen lääkekoukkuun. Pahimmillaan se kuljettaa kehon pienten epämukavuuksien, kuten päänsäryn, vatsavaivojen tai lihakipujen kautta diabetekseen, reumaan tai muuhun autoimmuunisairauteen.

Onneksi näin ei tarvitse olla.

Pitkän, vuosia kestäneen ketutuskauden jälkeen oivalsin, ettei stressaaminen ja alakulo ole pakollista. Se on valinta. Aika järisyttävä oivallus ja siitä seurasi melkoinen syyllisyyskin. Miksi annoin näin tapahtua?

Se vasta turhaa olikin. Harmitella jotain mille ei enää mitään voi.

Vihdoinkin

Oivallukseni ytimessä oli näkökulmien avautuminen ja oman vastuun tajuaminen. Kuka määrittelee minun elämässäni sen, onko joku asia väärin tai oikein? Tai mikä on hyvää ja mikä pahaa? Ja miten minun kuuluu suhtautua asioihin ja tapahtumiin? No hitto, ei kukaan muu kuin minä itse.

Onneni avaimet olivat olleet koko ajan minulla. Ja aloin availla mieleni lukkoja, jotta oven takana lymyilevä Onni ja Mielenrauha pääsisivät valloilleen.

Sinä pystyt!

Kun minä pystyin valjastamaan mieleni, niin pysyt siihen sinäkin! Tarvitset vain halun muuttua ja uskon siihen, että se on mahdollista. Vain kaksi asiaa ja muutto pois epämukavuusalueelta on pakkaamista vaille valmis. Tai sanotaanko, että mukavuusalue laajenee ja laajenee sitä mukaa kun mielesi avautuu.

Havainnoi hetki ajatuksiasi. Millaisista sanoista ajattelusi muodostuu? Onko siinä selkeitä kuvia? Ääniä?

Kokeillaan: Ajattele vaikka punaista ruusua. Onko se vaalean vai tummanpunainen? Jonkin muun sävyinen? Kun sinulla on tuo ruusu edessäsi, muuta se, vaikka siniseksi. Hienoa.

Kun sinulla on jokin ikävä kokemus, joka vielä nostaa kiukun tai muun – ei niin mukavan -tunteen pintaan, voit muuttaa kokemuksesta jotain osaa. Kokeile vaikka muuttaa muistosta nouseva kuva joksikin miellyttävän väriseksi tai lisätä muistoon vaikka sirkusmusiikkia. Jos muutos ei tunnu kivalta, voit aina peruuttaa ja kokeilla jotain muuta. Testaile eri vaihtoehtoja ja jätä kokemusmuisto juuri sellaiseksi, että se ei enää vaivaa. 

Mielikuvien ja ajattelun muuttaminen on näin helppoa. Pitkäjänteisyyttä ja sinnikkyyttä se tosin vaatii ja kun arvostat itseäsi niin silloin olet valmis myös antautumaan mielesi muuttamiselle.

Lue lisää itsearvostuksesta 

Jatketaan vielä:

Alitajuinen mieli

Tietoisen mielen avulla voimme valjastaa alitajuiset uskomukset ja ajattelumallit palvelemaan tietoista mieltä. Alitajunta on kokoelma ärsyke-reaktio nauhoituksia, jotka perustuvat vanhoihin ja opittuihin kokemuksiin. Alitajunnan toiminta on luonteeltaan refleksinomaista. Miten reagoit, kun ruokapöydässä lapsen maitolasi kaatuu? Tai aamukahvisi roiskuu vasta silitetylle työpaidalle? Tuleeko ensireaktiona kiukku, raivo, suuttumus tai joku muu vaistomainen reaktio. Ei, kaikki eivät saa raivaria.

Mitä sitten voit tehdä? Aluksi ala havainnoida ja huomioida reaktioitasi ja käytöstäsi. Miten toimit eri tilanteissa ja mikä ajatus sai tuon toiminnan aikaan. Tietoisuus on avain.

On täysin mahdollista hallita mielen voima ja alkaa hallita myös alitajuisia, opittuja malleja. Pientä vaivannäköä ja uskoa onnistumiseen tarvitaan, mutta se onnistuu kyllä.

Henkilökohtainen valmennus on mieltä avaava ja yksilöllinen itsensä löytämisprosessi, jossa oman viisautesi ja voimavarojasi avulla voit alkaa elää omannäköistä elämää omien tavoitteiden ja ihanteidesi mukaisesti. Valmentaja on kannustava sparraaja, joka on osaa auttaa Sinua saamaan parhaan esiin itsestäsi. 

Lue lisää mielen tehovalmennuksesta!

Asiakastarina:

Ongelmani oli kieroutunut suhde omaan kehoon. Taustalla vuosien syömishäiriö. Myös vaikea äitisuhde varjosti elämää. Valmennuksen edetessä kuitenkin asiat helpottuivat huomattavasti ja ajoittain on jopa ihan hyvä olo, pääasiassa kuitenkin siedettävä. Iso muutos alkuperäiseen. Aivotreenillä on ollut aivan mieletön vaikutus. Myös rauhoittumismantra on ollut jatkuvasti käytössä. Ja huomasin jopa, etten aina tarvitse sitä haastavassakaan tilanteessa, mieletöntä!

Olen pysynyt balanssissa paremmin ja jos ajatukset meinaa lähteä väärään suuntaan, pystyn kääntämään ne toiseen.

Valmennus oli mahtava kokemus ja se että, Anitalla on osaamista niin monella eri tasolla, on ihan huippua, kiitos.

Tanja 38v

Lue lisää itsensä rakastamisesta

Henkilökohtainen valmennus on mieltä avaava ja yksilöllinen itsensä löytämisprosessi, jossa oman viisautesi ja voimavarojasi avulla voit alkaa elää omannäköistä elämää. Omien tavoitteiden ja ihanteidesi mukaisesti. Valmentaja on kannustava sparraaja, joka on osaa auttaa Sinua saamaan parhaan esiin itsestäsi. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Shopping Cart