Tarina jokihirviöstä

Tarina jokihirviöstä

Onko suustasi päässyt sammakoita ja olet käyttänyt pientä valkoista valhetta vapautuaksesi jostain mitä et halua? Tai ihan vaan kylmän viileästi valehdellut? 

Ei se mitään. Oheinen tarina kertoo, miten siitä voi tulla sinulle totta!

Jokihirviö

Kylän pappia häiritsivät hänen ikkunansa ulkopuolella leikkivien lasten äänet. Päästäkseen niistä eroon hän huusi: ”Joen alajuoksulla on kammottava hirviö. Juoskaa katsomaan, miten se syöksee tulta sieraimistaan.”

Kohta koko kylä oli kuullut hirviön ilmestymisestä ja ryntäsi jokea kohti. Kun pappi näki tämän, liittyi hänkin joukkoon. Juostessaan kohti kuuden kilometrin päässä virtaavaa jokea, hän läähätti: ” Tosi on, että keksin tarinan siitä hirviöstä, mutta eihän sitä koskaan tiedä!”

Tarina kirjasta “Kuuletko linnun laulun?”, Anthony de Mello

Mielenkiintoista, miten saatamme loihtia itsemme uskomaan oman mielemme kertomaan tarinaan. Tuo tarina on tietysti vähän kärjistetty, mutta siinä piilee kuitenkin melkoinen totuus. Uskomusten voima on valtava ja uskomus voi muodostua ihan milloin vain ja mistä vain. Kaikkein tiukimmassa ovat jo lapsena meihin ohjelmoituneet ajattelumallit. 

En osaa, en voi, en pysty, tuo ei kannata, minun ei pitäisi, hänen pitäisi, ei ole mahdollista, sairastun aina, näin käy joka kerta, olen liian vanha, olen iian X, en ole tarpeeksi Y, ei se onnistu jne.

Resonoiko?

Jos haluat vapauttaa mielesi rajoituksista ja ottaa oman voimasi käyttöösi, niin tutustu palveluihini alta.

Shopping Cart