Itsensä johtaminen/ajatus

 

Oletko tullut ajatelleeksi, että saatat olla orja? Tai että, sinua ohjaakin autopilotti. Ja se minkä kuvittelet olevan mielessäsi totta, ei olekaan sitä.

Mielenkiintoista.

Tutkimusten mukaan ihmisellä on noin 60 000 – 90 000 ajatusta päivässä. Huikea määrä. Ja kuitenkin suurin osa niistä on tiedostamattomia ja sen lisäksi samoja kuin eilen ja toissapäivänä ja sitä edellisenä jne. 

Voiko mikään muuttua, jos ajattelu ei muutu? Ikävä kyllä ei voi. Kaikki lähtee ajatuksesta. Tuoli, jolla istut, on ollut joskus vain ajatus jonkun mielessä. Samoin ruutu, jota katsot. Ajatus on kaiken alkulähde. 

  • Miten sitten voi muuttaa elämäänsä? Muuttamalla ajatuksiaan. No, olenhan minä yrittänyt monta, monta kertaa. Joka maanantai aloitan terveemmän elämän tai ainakin aion laihduttaa muutaman kilon. Tupakoinninkin olen lopettanut vähintään kymmenen kertaa. No sauhuttelen edelleen ja lopetan aivan varmasti ihan pian. Tuttuja tunnelmia.

Tiedostamattomat ja alitajuiset ajatukset ovat niitä, jotka meitä ohjaavat. Pinttyneet uskomukset ja totutut ajattelumallit ohjastavat mieltämme.

 

Aivojen toimintaa verrataan joskus lasketteluun koskemattomalla hangella. Kun laskemme ensimmäisen kerran, voimme laskea mistä kohtaa rinnettä tahansa. Toiselle laskukerralle lähtiessä mäessä on jo jälki. Koska aivoille on helpointa ja energiatehokkainta valita neuroniyhteys, joka jo toimii – siis se latu jota on jo laskettu – aivot tuottavat saman ajattelu- tai toimintatapamallin kuin ennenkin. Ja mitä enemmän olemme tehneet samoja asioita samalla tavalla, sen automaattisemmin se meiltä käy. Luisumme niin helposti takaisin valmiisiin uriin.

Ja kun olet oikeasti ja tosissasi päättänyt muuttua tai muuttaa jonkin osan elämääsi, niin sinut tulee pureutua juuri niihin alitajuisiin ohjelmointeihin. Se on täysin mahdollista ja kaikin puolin suotavaa. Kukaan ei käske ketään elämään kärsimyksen täytteistä elämää. Ellet sitten itse halua sitä.

Sinussa olevalla valtavalla potentiaalilla ja voimalla voit muuttaa elämäsi suunnan sellaiseksi kuin haluat. Pientä vaivannäköä ja sinnikkyyttä se tosin vaatii ja on kaiken vaivan arvoista. Minä pystyin siihen, niin onnistut sinäkin.

Miten sitten voi bongata mielestään vanhan ladun? Sanat, joita ajattelusi käyttää, ovat hyvä merkki ajattelusi laadusta. Rajoittavat uskomukset ovat usein mallia: En pysty, en osaa, en voi, se ei ole mahdollista minulle, en ole ennenkään onnistunut, minun täytyy…, pitää… on pakko… minun pitäisi, olen huono, epäonnistunut, turha yrittää ja niin edelleen loputtomiin.

Ne ovat vain vanhoja ohjelmointeja, jotka voi muuttaa rakentavimmiksi ja mahdollistavimmiksi.

Käytin itse aikanaan ajatuksissani ja puheissani usein sanaa ””pitäisi”. Koin, että jos joku asia ”pitäisi” tehdä, niin se ei tule koskaan tehdyksi. Turha ilmaisu. Muistutin itseäni aina kun bongasin tuon ”pitäisi” sanan ja joko vaihdoin sen johonkin muuhun tai ilmaisin asian ilman tuota turhaa täyte sanaa. Tietysti mieleni yritti huijata minua ja vaihtaa tilalle ”pitänee” ilmaisun, hah, hah.

Teemme jatkuvasti valintoja. Sekin on valita, tottelemmeko mieleen putkahtanutta ajatusta. Lähdemmekö seuraamaan sitä vai annammeko sen vain mennä. Lähdemmekö mukaan tarinaan. Mieli kertoo kyltymättömästi tarinoita. Se haluaa pitää menneisyyttä tuoreena mielessä tuomalla jatkuvasti muistoja mieleen. Ja yleensä ne ovat niitä ikäviä, jotka haluaisi jo unohtaa. Rankaisemme itseämme uudelleen ja uudelleen vanhoilla ikävillä asiolla ja tapahtumilla. Miksi ihmeessä?

Mitä jos tulisitkin henkilökohtaiseen valmennukseen, niin voisimme päivittää ajatusmallisi paremmin onnea tuottaviksi?

Olet sen arvoinen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Shopping Cart