Henkinen herääminen?

Mitä se sitten on kun on valaistunut / herännyt / Totuuden oivaltanut? Ensinnäkin; ei ole ketään kuka herää eli siinä kohtaa lakkaa se uskomus pätemästä, että täällä olisi joku.

Minulla ei ole asiasta vielä omakohtaista kokemusta, joten turvaudun jo Totuuden oivaltaneiden teksteihin.

Jed McKenna puhuu henkisistä sidoksista riisutusta valaistumisesta kirjassaan; Henkinen valaistuminen – hitonmoinen juttu; ”Valaistuminen on totuuden tajuamista. Totuus ei ole ainoastaan yksinkertaista vaan mitään sitä yksinkertaisempaa ei voi olla; sitä ei voi enää mitenkään vähentää.” ”Totuus kuitenkin on, ettei mikään ole oikeasti väärin. Mikään ei ole koskaan väärin eikä mikään voi ollakaan väärin. Siinäkään ei ole mitään väärää, että ajattelee jonkin olevan väärin. Vääryys ei vaan ole mahdollista. ”

”Valaistumiskokemuksen aikana tajuaa, että se ihminen, joka kuvittelit olevasi, onkin vain roolihahmo näytelmässä, ja että aiemmin todentuntuinen maailma onkin vain näyttämö, joten joudut käymään lävitse varsin radikaalin luonteesi hajottamisen nähdäksesi, mitä jää jäljelle, kun sitä ei enää ole.”

Heränneen ja unessa olevan välisestä erosta Kenna kirjoittaa: ”Nämä kaksi olotilaa ovat toisilleen täysin vastakkaiset aivan olemassaolon ytimessä, siinä mitä koko olemassaolo merkitsee. Olen vapaa. Tavanomainen, välinpitämätön valvetilani vaihtelee kuplivasta innostuksesta lähes hämmentävän huimaavaan iloon. Saatan uppoutua johonkin peliin, elokuvaan tai keskusteluun hetkeksi, mutta palaan aina takaisin kunnioituksen, ihmetyksen, kiitollisuuden ja valtavan ilon tilaan. Tämä on selkeä ja luonnollinen heränneet tapa tarkastella asioita.” ”Kun poistaa kaikki kerrokset, jäljelle jää itsettömyys.”

Byron Katie kertoo käänteentekevästä oivalluksestaan kirjassa – Ilon tuhat nimeä. Hän kertoo tuosta Todellisuuteen heräämisestä: ”Oivalsin kärsiväni, kun uskoin ajatuksiani, mutta kun en uskonut niitä, en kärsinyt. Sama pätee jokaiseen ihmiseen. Vapaus on niin yksinkertaista Ymmärsin kärsimyksen olevan valinnaista. Löysin sisältäni ilon, joka ei ole sen jälkeen kadonnut hetkeksikään, Se sama ilo on jokaisessa ihmisessä.”

Echart Tolle luonnehtii – Läsnäolon Voimassa. ”Valaistuminen on eheyden tila, jossa ollaan ”yhtä” kaiken kanssa ja siksi rauhan tilassa. Yhtä elämän ilmenemismuotojen ja maailman kanssa, samoin kuin syvimmän itsesi sekä ilmentymättömän elämän kanssa, yhtä Olemisen kanssa. Valaistuminen merkitsee ainoastaan kärsimyksen ja alituisten ja ulkoisten ristiriitojen päättymistä. Se merkitsee myös pääsyä lakkaamattoman ajattelun karmeasta orjuudesta. Mikä uskomaton vapautuminen!”

Olen antanut itseni ymmärtää, että kyse on täydellisestä mielen hallinnasta, vapaudesta, selkeydestä, varmuudesta, voimasta, ilosta, yltäkylläisyydestä, luovuudesta, rauhasta ja muista lieveilmiöistä jotka saa kaupan päälle kun yhdentyy Kaiken kanssa.

Ei se ole sen kummempaa kuin ihmisyyden evoluution seuraava kehitysaskel, joka samalla vapauttaa kärsimyksen ikeestä.

Ja miten sinne pääsee? Ei tarvitse muuta kuin riisua ego ja samalla tuhota kaikki uskomukset, jotka on elämäsi aikana sinuun ohjelmoitunut. Pikku juttu.

2 ajatusta aiheesta “Henkinen herääminen?”

 1. Kursti

  ”Olen antanut itseni ymmärtää, että kyse on täydellisestä mielen hallinnasta …”
  Ei ole kyse hallinnasta, vaan nimenomaan hallinnan loppumisesta 🙂

  1. Anita Ahonen

   Hei Kusti!

   Kiitos palautteestasi ja olet niin oikeassa. Kyse on nimenomaan täydellisestä mielen hallinnan loppumisesta. Henkilökohtainen, erillinen mieli sulautuu takaisin sinne mistä tulikin ja sen hallinnalle ei ole tarvetta.
   Muuten kirjoituksen vastaamaan paremmin nykyistä ymmärrystäni 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Shopping Cart